Saxion Parttime School start met tweejarige Associate degree Ervaringsdeskundigheid

14-07-2020

Saxion Parttime School start in september van 2020 met de tweejarige Associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Ervaringsdeskundigen zijn burgers die zelf cliënt zijn geweest in de GGZ en deze ervaring inzetten om anderen te helpen. 

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding die leidt tot een diploma op niveau 5. De Ad Ervaringsdeskundigheid richt zich op het herstelproces rondom psychische aandoeningen en verslaving. Ervaringsdeskundigen zijn op basis van hun eigen achtergrond en ervaringen in staat om anderen te helpen. De voordelen zijn zowel voor de burger met de hulpvraag, voor de ervaringsdeskundige zelf en voor de organisatie waar zij werkzaam zijn. 

Over de studie
Het onderwijsprogramma sluit naadloos aan bij de praktijk van onder andere de jeugdhulpverlening, verslavingsproblematiek, omgang met een licht verstandelijke beperking en schulden- of armoedeproblematiek. Aan het einde van elke module levert de student een beroepsproduct in dat past bij zijn werkcontext ter beoordeling. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week.

Meer informatie en aanmelden 
Meer informatie of aanmelden voor deze Ad Ervaringsdeskundigheid (vóór 15 augustus) kan via deze link of door te bellen met het bedrijfsbureau van Saxion Parttime School via telefoonnummer: 088-0191919.