Saxion Parttime School start met tweejarige Associate degree Sociaal Werk in de Zorg

06-08-2020

Saxion Parttime School start in september van 2020 met de tweejarige Associate degree Sociaal Werk in de Zorg. Sociaal werkers inspireren mensen in de samenleving om een zinvol leven te leiden. Ze verbinden bewoners, hulpverleners en organisaties en helpen mensen bij het oplossen van problemen in het dagelijks leven. Kortom, zij hebben oog voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving.

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding die leidt tot een diploma op niveau 5. Een Ad-professional Sociaal Werk in de Zorg haalt het beste uit mensen, bevordert zelfregie en welzijn van cliënten en vergroot het vermogen tot zelfstandig functioneren.

Over de studie
Het onderwijsprogramma van de Ad Sociaal Werk sluit nauw aan bij de praktijk. Tijdens de opleiding ligt de nadruk op het ontwikkelen van de professionele identiteit, methodisch werken én het verbeteren van zorg. Daarnaast zijn oplossingsgericht werken en het omgaan met kritische situaties belangrijke aspecten van de opleiding. Aan het einde van elke module levert de student een beroepsproduct in dat past bij zijn werkcontext ter beoordeling. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie of aanmelden voor deze Ad Sociaal Werk in de Zorg (vóór 15 augustus) kan via deze link of door te bellen met het bedrijfsbureau van Saxion Parttime School via telefoonnummer: 088-0191919.